Mikko Rautiainen

Mikko Rautiainen

Ränteportföljförvaltare

Säker ränteplacering med erfaren portföljförvaltare

Jag heter Mikko, är 38 år gammal och till yrket är jag portföljförvaltare. I Sparbanken har jag varit ränteplacerare i nästan åtta år och njutit av varje sekund. I jobbet som portföljförvaltare ser man i realtid hur man klarar sig i förhållande till marknaden och konkurrenterna. Att själv kunna sätta sin prägel på det man gör och den direkta responsen man får är inspirerande. 

Jag har hand om de placeringsprodukter som har den lägsta risken i vårt utbud: fonderna Sparbanken Kortränta och Sparbanken Långränta samt blandfonden Ränta Plus. I och med den ökade arbetserfarenheten har jag utvecklat mina egna sätt att placera i räntor och som i ljuset av siffrorna fungerar bättre än genomsnittet. Till mina styrkor hör också förmågan att anpassa sig och göra snabba ryck: som portföljförvaltare måste man hänga med i förändringarna i världen och se nya möjligheter att gripa tag i. 

Till utbildningen är jag ekonom och jag har också tagit CFA-examen. Finansieringsbranschen var inget jag drömde om som barn men innehållet i inträdesförhörsboken tände en glöd i mig. Med samma glöd går jag framåt också idag.

Jag hjälper gärna i alla problem kring sparande och placerande. Tveka inte att ta kontakt så funderar vi ut en lösning som passar just dig! 

3 x vill jag:

När jag inte är på jobbet vill jag… tillbringa så mycket tid som möjligt med mina barn och familjen. När man är mitt i livet tycks 24 timmar i dygnet sällan räcka till allt man vill göra.

När jag har en extra hundring på kontot vill jag…
placera den i de produkter jag själv förvaltar, jag har ju förstahandserfarenhet, så jag vet att det lönar sig.

Innan jag går i pension vill jag… åka snowboard i Klippiga bergen. Det är ingen omöjlig dröm men i barnfamiljens liv kräver det planering. I år har mitt äldsta barn och jag tillsammans lärt oss åka snowboard, så kanske drömmen förverkligas tidigare än jag trott. 
 
Vill du bekanta dig närmare med de fonder som Mikko Förvaltar? Vårt urval av räntefonder hittar du här.

Sänd oss en kontaktbegäran så kan vi diskutera mera om dina placeringsmål.

TA KONTAKT 

Våra e-postadresser har formen fornamn.efternamn@saastopankki.fi. Kom ihåg att inte skicka konfidentiella uppgifter per e-post utan använd istället t.ex. nätbankens nätmeddelande.

 
Kontor

Sp-Fondbolag

Servicespråk

Engelska

Finska

Expertis

Ledning och förvaltning