Evgeny Artemenkov

Ränteportföljförvaltare

Hej! Jag är Evgeny, jag är ränteportföljförvaltare och har jobbat i tio år i finansbranschen. Tillsammans med mitt team förvaltar jag fonden Sparbanken High Yield, vars tillgångar placeras diversifierat i obligationer som ges ut av företag och som ger hög avkastning. Av våra ränteprodukter har den här fonden den största risken men också den högsta förväntade avkastningen.

Portföljförvaltning är ett disciplinerat jobb där samma principer upprepas dag efter dag. I praktiken består dagarna av analyser och letande efter nya investeringsobjekt. Min placeringsfilosofi är att först ska man försöka trygga de befintliga tillgångarna och först sedan börjar man jaga avkastning. Jag springer inte efter riskinvesteringar i hopp om snabbvinster.  Med långsiktigt placerande slipper man också onödiga handelskostnader.

Jag har studerat ekonomi, först i Jaroslavl i Ryssland och sedan i Jyväskylä. Till Jyväskylä kom jag som utbytesstudent men jag blev förtjust i stället och ansökte om att bli examensstuderande. I Jyväskylä blev jag intresserad av värdepappersvärlden och hittade min egen bransch. Jag blev färdig år 2008, just före finanskrisen. Jag kom med i arbetslivet i ett verkligen intressant skede och på tio år har jag hunnit se mycket!

3 x jag vill:

När jag inte är på jobbet vill jag… tillbringa tid med barnen och spela fotboll. Fotboll är en kär hobby som följer mig i livet. På fritiden vill jag också utveckla mig själv – både professionellt och som människa – bland annat genom att läsa och lära mig nya färdigheter.

När jag har en extra hundring på kontot vill jag … antingen investera eller resa. Till sol och hav måste jag få komma åtminstone en gång per år.

Innan jag går i pension vill jag … se att finländarna blir mera intresserade av att spara och av finansiella instrument. I mitt jobb vill jag för min del främja att en sparkultur utvecklas.

Vill du veta mera om fonden High Yield som Evgeny förvaltar och våra övriga fondprodukter?

Du hittar alla våra fonder här. Skicka en kontaktbegäran till oss så diskuterar vi närmare dina investeringsmål.

 

Våra e-postadresser har formen fornamn.efternamn@saastopankki.fi. Kom ihåg att inte skicka konfidentiella uppgifter per e-post utan använd istället t.ex. nätbankens nätmeddelande

 

Kontor

Sp-Fondbolag

Servicespråk

Finska

Engelska

Expertis

Ledning och förvaltning