Vem kör omkring i en turkos Kleinbus? En sparbankir på sociala medier!

Vad är då en sparbankir på sociala medier? Titeln i sommarjobbsannonsen fick henne att le, bli intresserad och skicka en ansökan – och nu åker Siri omkring till olika evenemang med en Volkswagen Kleinbus, mer känd som Sparbussen Vi frågade Siri hur hon trivs med sitt sommarjobb.

Sommarjobb som sparbankir på sociala medier hos Sparbanken

Hej Siri! Vad hör till ditt sommarjobb som sparbankir på sociala medier?

– Jag har nu sommarjobbat hos Sparbanken i två månader och tiden har gått otroligt snabbt. Till mitt arbete hör att åka omkring i en Kleinnbus till olika evenemang och torg i Birkaland tillsammans med sakkunniga från Sparbanken och Sb-Hem. Jag kontaktar även nuvarande och framtida kunder som jag har mött på evenemangen. Som sparbankir hör naturligtvis även närvaro på de sociala medierna till mitt arbete, jag producerar innehåll och uppdaterar våra kanaler. Dessutom bloggar jag. I juli kommer jag att ta hand om hela Sparbanksgruppens instakonto.  

Vad är det bästa med ditt sommarjobb hos Sparbanken? 

– Arbetet är verkligen mångsidigt och roligt – och arbetsgemenskapen är fantastisk! Min arbetspunkt finns i Tammerfors centrum, i teamet Förvaltning och företagsstöd. Vi har ingen stel hierarki och alla går tillsammans ut och äta, också verkställande direktören Pirkko. Man frågar om mina åsikter och tar hänsyn till dem. Jag kan i stor omfattning själv påverka mitt arbete och till exempel föreslå evenemang där vi skulle kunna medverka. Flexibel arbetstid är också skönt, morgontrött som jag är.    

Hur fick du sommarjobbet?

– Jag sökte sommarjobb på nätet och stötte på annonsen om arbete som sparbankir på sociala medier. Det lät verkligt lockande! Efter intervjun gick allt mycket snabbt: redan följande dag fick jag veta att jag hade fått jobbet och veckan därpå undertecknade jag arbetsavtalet. Det känns trevligt att kunna använda mitt kunnande inom den egna branschen i sommarjobbet, jag studerar både förvaltningsvetenskap och marknadsföring vid universitetet. 

Får du bilfeber av att köra en Kleinbus? 

– Att köra en Kleinbus krävde till en början lite övning, men nu är det enklare än jag först trodde och allt man behöver för ett evenemang får bra plats i bilen. Men nej, jag får inte bilfeber: jag kommer kanske aldrig att skaffa mig en egen bil, eller högst en elbil kanske någon gång i framtiden. Med kollektivtrafiken kommer jag bra dit jag vill. Mitt favoritfortskaffningsmedel på fritiden sommartid är en elsparkcykel.  

Vad vill du göra i framtiden?

– För mig betyder vilja engagemang och målmedvetenhet. Jag vill till exempel delta i studentutbyte, men jag vill ändå ta min examen inom den målsatta tiden. 

Jag har starka värderingar, som alltid styr mitt agerande, även när jag väljer arbetsplats. I framtiden är jag till exempel intresserad av arbetsuppgifter som hör samman med företagsansvar. Jag vill också påverka förebyggandet av klimatförändringen och jämställdhetsfrågor. Jag kan också tänka mig att arbeta utomlands, hela världen är öppen!  

När jag började sommarjobba blev jag kund i Sparbanken och fick ett superfint björkkort! Jag hade redan från tidigare ett BSP-konto och mitt mål är att köpa en bostad, först för eget bruk och sedan som investeringsbostad. Därefter har jag för avsikt att öppna ett placeringskonto och börja spara i fonder eller något annat. Jag vill sprida pengarna för soliga dagar, som vi brukar säga. 

Hurudana tips vill du ge dem som söker sommarjobb? 

– Det allra viktigaste är att vara sig själv och att ha en positiv inställning. När du kommer till intervjun ska du försöka att inte vara spänd; andas lugnt och var dig själv när du svarar på frågorna – det går nog bra! 

Vill du jobba hos Sparbanken? Se lediga platser.
Skriven
Typ
Nyhet
...