Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

Sparbankens varumärke bild.
check

Ett renoveringslån möjliggör också snabba renoveringsbehov.

check

Fördelar i beskattningen om du betalar husbolagets lån med ett renoveringslån.

check

Lånet och betalningstiden skräddarsys för att passa din situation.

Sätt i gång arbetet med ett renoveringslån

Med Sparbankens renoveringslån kan du snabbt komma till skott i renoveringen av ditt hem. Du kan ansöka om ett renoveringslån till exempel för tapetsering, för att förnya golvet eller för att byta ut köksluckorna. Med renoveringslånet kan du också finansiera husbolagets stora renoveringar.

Ett renoveringslån skräddarsys alltid individuellt. Tillsammans med Sparbankens expert hittar du ett lämpligt lån och en lämplig avbetalningsplan så att din ekonomi hålls i balans också under avbetalningsperioden.

Be om en låneoffert i god tid 

Det lönar sig att ta hand om renoveringar och underhåll i god tid. Genom att ta hand om ditt hem påverkar du din egen boendekomfort men ser också till att värdet på din bostad består.

Du kan förutse en annalkande renovering genom att be om en låneoffert från Sparbanken. Det binder dig inte till något. Med offerten fickan är du ändå steget före när det är dags att inleda arbetet. I samband med låneförhandlingarna berättar vi hur länge låneofferten är i kraft.

I samma veva ser vi över detaljerna för lånet som anpassas individuellt för din situation. Om du vill kan du välja ett räntetak för lånet. Då stiger inte helhetsräntan över det överensenskomna räntetaket fastän den allmänna räntenivån skulle stiga. Ett frivilligt låneskydd garanterar att du kan betala tillbaka lånet också i överraskande eller oväntade situationer.

Du behöver en säkerhet för att bli beviljad ett renoveringslån. Den renoverade bostaden kan till exempel fungera som en säkerhet.

Skattefördelar i husbolagets renoveringar

Inför stora grundreparationer tar husbolaget ett lån som fördelas mellan delägarna. En delägare har ofta två möjligheter för att ta hand som sin egen skuld: en engångsbetalning eller ett månatligt finansieringsvederlag.

Ur ett skatteperspektiv är det mest förmånliga att ta hand om skulden på en gång med hjälp av ett renoveringslån. Detta eftersom räntan för det egna lånet går att dra av i personbeskattningen, men samma gäller inte för bolagslånet.

Testa din plan med låneräknaren

Med Sparbankens lätta låneräknare kan du testa olika lånesummor och ändra lånetiden, avbetalningssättet och räntan.

Du kan ansöka om ett renoveringslån i nätbanken eller på Sparbankens kontor. 

Krediter och lån från Sparbanken för att finansiera anskaffningarna i ditt liv

Bolån

Vill du ha ett eget hem? I Sparbanken kan du ansöka om ett lån som passar just dina behov och din livssituation. Pröva också vår låneräknare för att utreda ditt lånebehov.

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Konsumtionskredit

En konsumtionskredit ger dig större flexibilitet att finansiera små och lite större inköp. Om du är kund hos oss kan du också få konsumtionskredit utan säkerhet.

Låneskydd

Med Sparbanken Balans-låneskyddet ser du till att lånet amorteras enligt ursprungsplan. Också under överraskande situationer i livet.

Räntekorridor

Vill du stabilisera räntan på ditt lån? När du väljer en räntekorridor bestäms en högsta och lägsta räntesats för ditt lån.

Fast ränta

Räntorna är fortfarande låga, men hur länge? Du kan välja fast ränta på ditt lån och då hålls rän-tesatsen oförändrad under hela perioden.

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Lån till placeringsbostad

Kan bostadsinvestering vara någonting för dig? En bostad är ett långvarigt investeringsobjekt som ger möjlighet till hyresinkomst, värdestegring och skatteplanering.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Flexkredit

Renovering, en ny laptop eller en semesterresa – flexkredit är en kontinuerlig reservfond som fungerar som buffert vid plötsliga och större utgifter.

Du kan se prislistan genom att ange orten i fältet och välja den i listan.

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byt kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–18.
...