Konsumtionskredit

Köpa bil, renovera hemma, åka på semester… en konsumtionskredit hjälper dig med livets små och lite större anskaffningar.

check

En konsumtionskredit är flexibel du kan få amorteringsfria månader under lånetiden.

check

Som säkerhet kan du till exempel använda din bostad.

check

Avbetalningarna på krediten och lånetiden kalkyleras så att de passar din situation.

Gick diskmaskinen sönder? Eller behöver ditt hem ytrenoveras? Eller behöver du kanske ett lån för att köpa dina drömmars bil? Sparbankens konsumtionslån hjälper dig med vardagens penningbehov.

Konsumtionskreditens lånetid och räntor

Med en konsumtionskredit täcker man i allmänhet kortvariga penningbehov och lånetiden är förhållandevis kort, ofta bara ca fem år. Lånetiden kan också vara kortare än den överenskomna, dvs. om du vill kan du betala tillbaka den återstående krediten när som helst.  

Räntan på en konsumtionskredit består av lånets referensränta och en kundspecifik marginal. På marginalen inverkar till exempel din betalningsförmåga, de säkerheter du kan ställa och ditt kundförhållande i Sparbanken.

Amortera konsumtionskredit

Du kan välja mellan två sätt att amortera en konsumtionskredit: jämna rater eller jämna amorteringar. 
 
  • Om du som återbetalningssätt väljer jämna rater hålls betalningarna lika stora under hela lånetiden. Om räntorna ändras varierar förhållandet mellan räntan och amorteringen inom betalningsraten.  
  • Om du som återbetalningssätt väljer jämna amorteringar hålls amorteringen lika stor under hela lånetiden. Till det kommer den ränta som räknas på lånets kapital. 
 
Låter det komplicerat? Ingen fara, vi hjälper dig att välja ett amorteringssätt som passar dig.
 
Tidtabellen för amorteringarna är flexibel enligt dina behov och din betalningsförmåga. Lånetiden beror på hur stora amorteringarna är. 

Du kan ansöka om amorteringsfrihet direkt på nätet

Vår konsumtionskredit är flexibel och vid behov kan du ansöka om amorteringsfrihet. Det gör du enklast genom att skicka ditt önskemål om amorteringsfrihet med ett nätmeddelande i nätbanken. Efter det kontaktar vi dig och går igenom saken tillsammans med dig.

Boka tid för ett möte – på telefon, på kontoret eller på nätet.

Krediter och lån från Sparbanken för att finansiera anskaffningarna i ditt liv

Bolån

Vill du ha ett eget hem? I Sparbanken kan du ansöka om ett lån som passar just dina behov och din livssituation. Pröva också vår låneräknare för att utreda ditt lånebehov.

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Låneskydd

Med Sparbanken Balans-låneskyddet ser du till att lånet amorteras enligt ursprungsplan. Också under överraskande situationer i livet.

Räntekorridor

Vill du stabilisera räntan på ditt lån? När du väljer en räntekorridor bestäms en högsta och lägsta räntesats för ditt lån.

Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

Fast ränta

Räntorna är fortfarande låga, men hur länge? Du kan välja fast ränta på ditt lån och då hålls rän-tesatsen oförändrad under hela perioden.

Flexkredit

Renovering, en ny laptop eller en semesterresa – flexkredit är en kontinuerlig reservfond som fungerar som buffert vid plötsliga och större utgifter.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Lån till placeringsbostad

Kan bostadsinvestering vara någonting för dig? En bostad är ett långvarigt investeringsobjekt som ger möjlighet till hyresinkomst, värdestegring och skatteplanering.

Du kan se prislistan genom att ange orten i fältet och välja den i listan.

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byt kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–20.
...