Anvisning med bilder för ibruktagning (pdf)
Användarproblem
I appen visas texten "Klar" - vad gör jag till näst?
Klar, Identifieringsappen är tillgänglig -texten betyder att identifieringsappen är redo för att bekräfta fakuturor och betalningar. Det vill säga, när du betalar räkningar eller gör transaktioner i nätbanken eller mobilbanken flyttar förfrågan om bekräftelse till identifieringsappen. I identifieringsappen fyller man sedan den fyrsiffringa PIN-koden för att bekräfta betalningen.
När jag försöker lägga till en apparat kommer meddelande "för många användarprofiler", vad ska jag göra?
Just för tillfället kan man kopla 5 olika mobiler Identifieringsappen. Därför lönar det sig att radera gamla apparater från Identifieringsappen. Det kan du göra på följande sätt: logga in i nätbanken, där klickar du på ditt egna namn (övre högra hörnet) -> Appen Identifierings inställningar, och radera onödiga användarprofiler.
Jag gav PIN-koden fel och Sparbankens Identifieringsapp låste sig. Vad ska jag göra?
Om du anger fel PIN-kod fem gånger kommer identifieringsappen att visa meddelandet, "enhet inaktiverad". "Om du vill fortsätta använda applikationen, logga in med dina bankkoder."
Du kan:
- registrera en ny användarprofil för identifieringsappen (max fem användarprofiler/bankkoder)
- logga in i nätbanken med dina användarkoder, lösenord och nyckelkod och lås upp den låsta identifieringsappen under ditt namn (övre högra hörnet). I inställningarna för identifieringsappen välj Ja, för att låsa upp enheten. Upplåsning måste bekräftas med nyckelkodskortet.
Identifieringsappen låste dig, kan jag ändå använda nyckelkodskortet i pappersformat som normalt?
Ja, du kan använda nyckelkodskortet. Såhär öppnar du identifieringsappen: logga in i nätbanken med dina användarkoder, lösenord och nyckelkod och lås upp den låsta identifieringsappen under ditt namn (övre högra hörnet). I inställningarna för identifieringsappen välj Ja, för att låsa upp enheten. Upplåsning måste bekräftas med nyckelkodskortet.
Jag försökte ta i bruk identifieringsappen med nätbankskoderna men de har låst sig. Vad ska jag göra?
Om du i nätbanken har registrerat ditt mobiltelefonnummer i tjänsten ” Öppna låsta nätbankskoder" kan du själv öppna nätbankskoder som låst sig på grund av att du gett fel lösenord. Gå då till nätbankens inloggningssida och klicka på ”Öppna låsta nätbankskoder”. Efter det ska du följa de anvisningar som ges.
Om du inte har registrerat ditt telefonnummer i tjänsten för öppnande av nätbankskoder eller dina koder har låst sig av någon annan orsak ska du kontakta din bank för att öppna nätbankskoderna.
Kan jag använda identifieringsappen om jag har fått den traditionella identifieringen som fungerar med nyckelkodskortet att låsa sig?
Nej, det kan du inte. Om du ger säkerhetstalet fel från nyckeltalskortet för många gånger låser sig hela nätbanksavtalet. För att öppna koderna ska du besöka banken och identifiera dig. Kom ihåg att ta med ett giltigt identitetsbevis.
Om användakoderna låst sig på grund av fel användarkod eller lösenord kan du själv låsa upp koderna, ifall du sedan tidigare tagit i bruk tjänsten för låsta nätbankskoder.
Kan jag öppna ett låst lösenord med identifieringsappen?
Kan man öppna en låst identifieringsapp med tjänsten för att öppna låsta bankkoder?
Mina nätbankskoder är borta, vad ska jag göra?
Om du vet eller misstänker att dina nätbankskoder eller din telefon med identifieringsappen kan ha hamnat hos utomstående ska du genast spärra nätbankskoderna genom att ringa din bank eller spärrtjänsten för nätbankskoder och kort (020 333, från utlandet +358 20 333). Spärrtjänsten är öppen alla dagar under året och dygnet runt.
Vad ska jag göra om jag tappar mitt nyckelkodskort eller min smarttelefon som jag har laddat ner identifieringsappen i?
Om du har tappat ditt nyckelkodskort ska du kontakta banken för att få ett nytt nyckelkodskort.
Om du har tappat din telefon i vilken du laddat ner identifieringsappen ska du genast kontakta din bank eller ta identifieringsappen ur bruk i nätbanken. Du kan logga in till nätbanken med ditt nyckelkodskort.
Om du vet eller misstänker att dina nätbankskoder eller din telefon med identifieringsappen kan ha hamnat hos utomstående ska du genast spärra nätbankskoderna genom att ringa din bank eller spärrtjänsten för nätbankskoder och kort (020 333, från utlandet +358 20 333). Spärrtjänsten är öppen alla dagar under året och dygnet runt.
Varför kan jag inte använda identifieringsappen med min Windows-smarttelefon?
Vi har ännu inte utvecklat identifieringsappen för Windows-telefoner eftersom andelen Windows-telefoner bland dem som använder våra tjänster är mycket liten.
Allmänt om Sparbanken Identifiering
Vad är Sparbanken Identifiering? Till vad behöver jag den?
Sparbanken Identifiering är ett mobilt sätt att bekräfta betalningar i nätbanken och till exempel att identifiera sig i den offentliga sektorns e-tjänster, t.ex. Kela. Sparbankens identifieringsapp fungerar i samma situationer som det traditionella nyckelkodskortet.
Du kan ladda ner Sparbankens identifieringsapp från App Store eller Google Play. Nyckelkodskortet kommer att tas ur bruk vid något skede. Du kan förbereda dig för den kommande förändringen och börja använda Sparbankens applikation för identifiering.
Med vilka apparater fungerar Sparbanken Identifiering?
Sparbankens identifieringsapp fungerar i Android- och iOS-smarttelefoner. Identifieringsappen fungerar inte med Windows-smarttelefon.
Är det säkert att använda identifieringsappen?
Ja, det är säkert att identifiera sig och bekräfta betalningar med Sparbanken Identifiering. Självfallet ska du sköta om den vanliga säkerheten när det gäller användningen av telefonen också när du använder identifieringsappen.
Här några praktiska tips hur du använder telefonen på ett säkert sätt:
- Om du ansluter tjänster som gäller bankärenden till din smarttelefon ska du se till att telefonen används bara av dig och att den inte hamnar i andras händer.
- Spara inte information som omfattas av banksekretessen, såsom bankkoder eller delar av dem, i din telefon. Sparbanken Identifiering är i sig krypterad så den kan du tryggt använda med din smarttelefon.
- Se till att du alltid har den senaste uppdateringen i din telefon. Gör operativsystem- (Android, iOs) och programuppdateringarna genast när de finns tillgängliga. I uppdateringarna åtgärdas ofta också sårbarheter som upptäckts i programmen.
- Ladda ner appar i din mobil bara från officiella appbutiker (Google Play, AppStore, Microsoft Store).
- Använd smarttelefonens egna säkerhetsegenskaper (t.ex. låsning av skärmen, begäran om PIN-kod).
- Om du inte är säker på ett e-brevs eller textmeddelandes ursprung ska du inte öppna det i din smarttelefon
- Öppna inte heller länkar, filer eller bilder som kommer från osäkra källor.
- Öppna inte upp telefonen för användning av icke-godkänd programvara (jailbreak, root) för då försvinner telefonens interna säkerhetsmekanismer
Kostar det något att använda Sparbanken Identifiering?
Sparbanken tar inte separat ut någon avgift för nedladdningen eller användningen av Sparbanken Identifiering.
Appen använder ändå telefonens och operatörens dataförbindelser för att fungera så det kan orsaka dig kostnader. Det lönar sig därför att kontrollera din telefonoperatörs debiteringsgrunder innan du tar appen i bruk.
Vad kan jag göra med appen Sparbanken identifiering?
Med mobilappen Sparbanken Identifiering kan du:
- Identifiera dig och bekräfta transaktioner, till exempel betalningar i Sparbankens nätbank och mobilbank
- Identifiera dig i den offentliga sektorns e-tjänster (Sparbankens identifieringstjänst, TUPAS-identifiering) samt
- Bekräfta betalningar på nätet (Sparbankens nätbetalningstjänst)
- Logga in i nätbanken
dentifieringsappen fungerar på Android- och iOS-smartmobiler.
Hur identifierar man sig med identifieringsappen?
Logga in i nätbanken:
- använd "Tunnistussovelluksella / Med appen identifiering" -alternativet. Detta är det automatiska valet i nätbanken så du behöver inte separat välja det.
- skriv din användarkod i rutan menat för den och klicka på Kirjaudu / Logga in. En bild med texten "Odotetaan vahvistusta / Väntar på bekräftelse" blir synlig på rutan.
- öppna Sparbankens identifieringsapp på din smarttelefon. I appen öppnas texten "Bekräfta inloggning i objektet Nätbanken". Klicka på "Bekräfta inloggning" och ge den fyrsiffriga PIN-koden du skapat.
- efter det kan du fortsätta i nätbanken som normalt.
Att logga in med identifieringsappen till Sparbankens mobilbank är enkelt. När du gett din användarkod öppnas identifieringsappen automatiskt och texten "Bekräfta inloggning i objektet Sparbankens mobilbank". Klicka på "Bekräkta inloggning", och ge den fyrsiffriga PIN-koden, sedan kan du forsätta i mobilbanken.
Kan jag använda identifieringsappen i Sparbankens mobilbank?
Ja, det kan du. Ladda först ner den nyaste versionen av Sparbankens mobilbank, till vilken möjligheten att använda identifieringsappen har lagts, från AppStore eller Google Play. När du laddat ner den nya versionen och tagit i bruk identifieringsappen kan du logga in till mobilbanken med identifieringsappen.
Hur bekräftar jag transaktioner och betalningar med identifieringsappen?
Gör en betalning i tjänsten, t.ex. i nätbanken och välj kodappen som bekräftelsesätt. Efter det ska du öppna identifieringsappen i din smarttelefon. Till den får du uppgifter om bekräftelsen och en begäran att bekräfta betalningen med PIN-koden. När du ger PIN-koden bekräftar du betalningen.
Kan flera personer använda samma identifieringsapp?
Identifieringsappen har en fleranvändaregenskap så olika användarprofiler kan använda samma identifierinsapp. När du tar appen i bruk ska du ge din egen användarprofil ett namn. Om flera personer använder samma identifieringsapp ska du se till att bara du känner till den personliga PIN-koden till appen.
Kan jag använda samma identifieringsapp i flera enheter?
Du kan ladda ner Sparbanken Identifiering från appbutiken avgiftsfritt till flera enheter, dock högst till fem enheter per kund.
Jag vill inte längre använda identifieringsappen. Hur tar jag den ur bruk?
Om du vill ta identifieringsappen ur bruk, kan du göra det direkt i appen Sparbanken Identifiering eller ta bort den medan du är inloggad i nätbanken. I fortsättningen kan du använda nyckelkodskortet för att logga in i nätbanken, men förutom nyckelkodskortet behöver du tilläggsbekräftelse per sms för att logga in.
Hur gör jag ifal jag vill byta lösenord på Sparbankens identifieringsapp?
Kunden kan ändra identifieringsappens PIN-kod i inställningsmenyn (övre vänstra hörnet på skärmen) genom att välja den egna användarprofilen och Byt pinkod.
Vad gör jag ifall jag inte kommer ihåg lösenordet för Sparbanken Identifieringappen?
Kunden måste radera sin egen användarprofil och skapa en ny användarprofil genom att ange användarkod, lösenord och kod från nyckelkodskortet (samma procedur som första gången kunden startar applikationen).
Ta i bruk Sparbankens Identifieringsapp
Hur tar jag i bruk Sparbanken Identifiering?
Du kan enkelt ta i bruk identifieringsappen med din smarttelefon. För att ta i bruk appen behöver du en smarttelefon, Sparbankens bankkoder och nyckelkodskortet. Anvisningar för att ta i bruk applikationen hittar du här.
Installationen är klar, när du ser texten " Identifieringsappen är tillgänglig". När du använder identifieringsappen till exempel då du logga in i nätbanken eller då du bekräftar nätbetalningar blir namnet på tjänsten i fråga synligt i applikationen (t.ex. Sparbankens nätbank).
Måste jag börja använda Sparbankens identifieringsapp?
Nej, ditt nyckelkodskort fungerar även i fortsättningen. Vi rekommenderar ändå att du tar i bruk appen eftersom den underlättar skötseln av dina bankärenden. Identifieringsappen är det säkraste sättet att bekräfta betalningar och fakturor.
Kan jag fortfarande använda mitt nyckelkodskort i pappersform?
Ja, du kan fortfarande använda ditt nyckelkodskort för att logga in i Sparbankens nätbank. För inloggning i nätbanken behöver du utöver nyckelkodskortet även en tilläggsbekräftelse per sms.
Inloggning i Sparbankens mobilbank är möjligt endast med identifieringsappen. Kom ihåg att du bara kan använda en identifieringsmetod under samma session. Det betyder att om du loggar in i nätbanken med appen Sparbanken Identifiering, så kan du inte använda nyckelkodskortet för att bekräfta dina banktransaktioner under samma inloggning.
Jag tog i bruk Identifieringsappen. Vad gör jag med nyckelkodskortet?
Det är bra att hålla kvar nyckelkodskortet för eventuella felsituationer och till exempel om du byter telefon. Så fastän du tar identifieringsappen i bruk ska du inte slänga ditt nyckelkodskort.
Hur gör jag med Sparbankens Identifieringsapp när jag byter mobil?
Kunden kan återaktivera identifieringsappen med användakod, lösenord och nyckelkodkort.
Biometri för appen Sparbanken Identifiering
Jag har tappat min smarttelefon i vilken jag hade tagit i bruk Sparbanken Identifiering-appens biometriska identifiering, vad ska jag göra?
Om du har tappat bort din smarttelefon i vilken du har laddat ner identifieringsappen ska du omedelbart kontakta din bank eller ta appen ur bruk i nätbanken. Du kan logga in i nätbanken med ditt nyckelkodskort av papper.
Om du vet eller misstänker att någon utomstående har tillgång till dina koder eller din smarttelefon ska du omedelbart spärra dina nätbankskoder genom att ringa till din bank eller till spärrtjänsten för nätbankskoder och kort (020 333, från utomlands +358 20 333). Spärrtjänsten är öppen alla dagar, dygnet runt.
Vad betyder biometrisk identifiering?
Med biometrisk identifiering avses identifiering med hjälp av användarens fysiska egenskaper, såsom fingeravtryck eller ansiktsdrag.
Fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning bygger på den teknik för fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning som finns inbyggd i enheten. Vid användning av fingeravtrycks- och ansiktsigenkänning tillämpas de villkor och dataskyddsrutiner som gäller för Apples eller Androids fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning.
Är det säkert att använda biometrisk identifiering?
Ja, det är det. Det är säkert att identifiera sig med fingeravtryck eller ansiktsdrag när funktionen används på rätt sätt. Självfallet ska du sköta om den vanliga säkerheten vad gäller användningen av telefonen också när du använder identifieringsappen. Se närmare några praktiska tips för hur du använder telefonen på ett säkert sätt under punkten Är det säkert att använda identifieringsappen?
Fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning bygger på den teknik för fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning som finns inbyggd i enheten. Vid användning av fingeravtrycks- och ansiktsigenkänning tillämpas de villkor och dataskyddsrutiner som gäller för Apples eller Googles (Android) fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning. Följ mobiltillverkarens anvisningar och anvisningarna för användningen av Apples eller Googles biometriska identifiering.
Observera att säkerheten dock kan äventyras om andra personers fingeravtryck finns sparade i samma enhet. Fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning får därför inte tas i bruk för Sparbankens identifieringsapp på enheter som används gemensamt av flera personer. Om din enhet har en ansiktsigenkänningsfunktion och du har tagit i bruk ansiktsigenkänning för Sparbankens identifieringsapp får du dessutom inte överlåta din enhet till någon annan.
Är inloggning och bekräftelse av transaktioner med biometrisk identifiering tillräckligt giltigt?
Ja, det är det. Biometrisk identifiering anses vara ett starkt autentiseringssätt. Alla åtgärder som genomförts med hjälp av Sparbanken Identifiering-appens fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning är bindande för kunden.
Med en hurdan enhet kan jag ta i bruk funktionen för biometrisk identifiering?
Funktionen för biometrisk identifiering kan tas i bruk i Sparbanken Identifiering-appen om enheten stöder fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning (Apple: Touch ID eller Face ID och Android: Fingerprint Authentication). Fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning bygger på den teknik för fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning som finns inbyggd i enheten. Vid användning av fingeravtrycks- och ansiktsigenkänning tillämpas de villkor och dataskyddsrutiner som gäller för Apples eller Androids fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning. Sparbanken får inte tillgång till, behandlar inte och sparar inte information om ditt fingeravtryck eller dina ansiktsdrag.
Krav på enhetens version av operativsystem:
- Android: 5.0 eller nyare
- iOS: 10 eller nyare
Sparbanken Identifiering-appens nuvarande (äldre) version kan tills vidare även användas i versionerna Android: 4.4.x och iOS: 9, men funktionen för biometrisk identifiering är inte tillgänglig i den.
Varför kan jag inte använda fingeravtrycksigenkänning på min enhet trots att den uppfyller kraven som beskrivs ovan?
Förverkligandet av funktionen för fingeravtrycks- och ansiktsigenkänning kan vara bristande på vissa enheter och på grund av dessa brister kan fingeravtrycksigenkänningen inte tas i bruk för Sparbanken Identifiering-appen.
Får jag ta biometrisk identifiering i bruk på enheter som används gemensamt av flera personer?
Nej, det får du inte. Biometrisk identifiering får inte tas i bruk om en annan persons fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänningsuppgifter är sparade i enheten. Om andra personers fingeravtryck finns sparade i din enhet kan de använda Sparbanken Identifiering-appen. Fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning får inte tas i bruk för Sparbanken Identifiering-appen på enheter som används gemensamt av flera personer.
Får jag ta biometrisk identifiering i bruk om andra personers fingeravtrycks- och/eller ansiktsigenkänningsuppgifter finns sparade i min enhet?
Nej, det får du inte. Biometrisk identifiering får inte tas i bruk om en annan persons fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänningsuppgifter är sparade i enheten. Om andra personers fingeravtryck finns sparade i din enhet kan de använda Sparbanken Identifiering-appen.
Får jag överlåta enheten till en annan person om jag har tagit i bruk ansiktsigenkänning på enheten?
Nej, det får du inte. När du tar i bruk fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning för Sparbanken Identifiering-appen ansvarar du för att se till att endast ditt eget fingeravtryck finns sparat i enheten innan du tar funktionen (fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänningen) i bruk. Om din enhet har en ansiktsigenkänningsfunktion och du har tagit i bruk ansiktsigenkänning för Sparbanken Identifiering-appen får du inte överlåta din enhet till någon annan.
Vad händer om nya fingeravtrycksuppgifter läggs till i min enhet?
Om ett nytt fingeravtryck läggs till i funktionen för fingeravtrycksigenkänning efter att fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning tagits i bruk för Sparbanken Identifiering-appen, inaktiveras funktionen för fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning i identifieringsappen.
Om du vill få tillbaka fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänningsfunktionen för Sparbanken Identifiering-appen måste du ta den i bruk på nytt.
Får banken tillgång till mina biometriska uppgifter (fingeravtryck och ansiktsdrag)?
Nej. Sparbanken får inte tillgång till, behandlar inte och sparar inte information om ditt fingeravtryck eller dina ansiktsdrag. Fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning bygger på den teknik för fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning som finns inbyggd i enheten. Vid användning av fingeravtrycks- och ansiktsigenkänning tillämpas de villkor och dataskyddsrutiner som gäller för Apples eller Androids fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning.
Kan jag använda biometrisk identifiering om jag har flera användarprofiler i Sparbanken Identifiering-appen?
Nej, utom om du inaktiverar de andra användarprofilerna som finns sparade i Sparbanken Identifiering-appen. Funktionen för biometrisk identifiering kan inte aktiveras om identifieringsappen har fler än en användarprofil.
Du kan alltså använda antingen funktionen för biometrisk identifiering eller funktionen för flera användarprofiler. Av säkerhetsskäl kan du inte använda båda samtidigt.
Var kan biometrisk identifiering användas?
När du tagit fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning i bruk för Sparbanken Identifiering-appen kan du använda fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning 1) i de elektroniska tjänster som Sparbanken erbjuder åt sina kunder och 2) i de tjänster för företag eller sammanslutningar där identifiering med Sparbankens bankkoder godkänns.
Med fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning kan du bekräfta din inloggning i Sparbankens elektroniska tjänster och identifiera dig i tjänster för företag och sammanslutningar. Det är också möjligt att bekräfta transaktioner med hjälp av fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänning. I vissa fall kan du bli ombedd att uppge din PIN-kod utöver eller i stället för fingeravtrycks- eller ansiktsigenkänningen.
Varför kan jag inte bekräfta betalningar med hjälp av biometrisk identifiering?
Att bekräfta betalningar kräver fortfarande inmatning av Sparbanken Identifiering-appens personliga PIN-kod.
Varför är identifieringsappens biometriska identifiering inte i bruk när jag använder den i samband med Sparbanken-mobilappen?
Tills vidare är Sparbanken Identifiering-appens biometriska identifiering inte tillgänglig i samband med användningen av Sparbanken-mobilappen. Du kan dock logga in på Sparbanken-mobilappen med dess egna biometriska identifieringsfunktion om du har tagit funktionen i bruk för mobilappen. I Sparbanken-mobilappen ska alla transaktioner tills vidare ännu bekräftas med identifieringsappens personliga PIN-kod. Detta ska ändras inom den närmaste framtiden.
Vad är skillnaden mellan Sparbanken-mobilappens biometriska identifiering och Sparbanken Identifiering-appens biometriska identifiering?
Båda apparna har sina egna funktioner för biometrisk identifiering som måste tas i bruk var för sig. Om man vill sluta använda den biometriska identifieringen ska man på motsvarande sätt ta den ur bruk i båda apparna var för sig.
Tills vidare är Sparbanken Identifiering-appens funktion för biometrisk identifiering inte tillgänglig i samband med Sparbanken-mobilappen. Detta ska ändras inom den närmaste framtiden.
Är det nödvändigt att använda biometrisk identifiering?
Nej, det är det inte.
Användningen av funktionen för biometrisk identifiering är helt frivillig för kunden, och identifieringsappen kan också användas med PIN-kod utan biometrisk identifiering.
Vi rekommenderar att du alltid använder den senaste versionen av identifieringsappen, även om du inte tar i bruk biometrisk identifiering.
Hur kan jag ta i bruk biometrisk identifiering?
Funktionen för biometrisk identifiering kan tas i bruk i samband med ibruktagandet av Sparbanken Identifiering-appen. Funktionen för biometrisk identifiering kan även tas i bruk vid ett senare skede via inställningsmenyn i Sparbanken Identifiering-appen (ikonen i appens övre vänstra hörn). Först väljer man den användarprofil för vilken biometrisk identifiering ska tas i bruk och sedan väljer man Aktivera fingeravtrycksigenkänning (eller ansiktsigenkänning).
Kan biometrisk identifiering inaktiveras efter att den har tagits i bruk?
Ja, det kan den. Identifieringsappens biometriska identifiering kan inaktiveras på följande sätt:
- Via inställningsmenyn i Sparbanken Identifiering-appen (ikonen i appens övre vänstra hörn). Där väljer man användarprofilen vars biometriska identifiering man vill ta ur bruk och sedan inaktiverar man fingeravtrycksigenkänningen (eller ansiktsigenkänningen).
- Genom att ta bort appen Sparbanken Identifiering från din enhet
- Genom att ta bort fingeravtrycket från enheten (egenskap i en Android- eller Apple-enhet)
Kan jag inaktivera biometrisk identifiering i nätbanken?
Nej, det kan du inte. Du kan nog låsa och ta bort en användarprofil för Sparbanken Identifiering-appen i nätbanken och då kan den biometriska identifieringen som har kopplats till profilen inte användas. Detta raderar dock inte fingeravtrycks- eller ansiktsdragsuppgifter från enheten.
Har du fått ett sms om aktivering av appen Sparbanken Identifiering?
Jag fick ett sms trots att jag inte håller på att aktivera identifieringsappen, vad ska jag göra?
Spärra ditt bankkonto omedelbart genom att ringa spärrtjänsten på 020 333 (dygnet runt), från utlandet +358 20 333 (dygnet runt). Kontakta sedan din bank.
Jag fick ett sms i samband med att jag aktiverade identifieringsappen, vad ska jag göra?
Du behöver inte göra någonting. Genom det sms som skickas när man aktiverar identifieringsappen vill vi förbättra säkerheten. Du kan använda identifieringsappen när du har aktiverat den.
Varför fick jag inget sms när jag aktiverade appen Sparbanken Identifiering?
Vi skickar inte alltid ett sms. Om du ändå vill försäkra dig om att ett sms skickas till dig, ska du kontakta din bank.
Varför skickas ett sms när man aktiverar identifieringsappen?
Genom det sms som skickas när man aktiverar identifieringsappen vill vi förbättra säkerheten.