Har du fått nog av din nuvarande bank? Byt till Sparbanken

Kräv mer av din bank och byt till Sparbanken – vår kundnöjdhet är i toppklass. Om du vill sköter vi om nästan allt som ett byte av bank kräver, avgiftsfritt. Om du vill konkurrensutsätta ditt bolån ska du först fylla i en ansökan om bolån på webben. Ett möte eller en låneansökan binder dig inte till något – du kan i lugn och ro fundera på ditt beslut.

sök bolån   ansök om lån

Det är lätt att byta bank – vi tar hand om de praktiska arrangemangen åt dig

Att byta bank kan kännas svårt och mödosamt, men det behöver inte vara det.  Om du vill kan vi ta hand om nästan alla praktiska arrangemang som ett byte av bank medför, avgiftsfritt. Du behöver endast fylla i en fullmakt på ett möte med en av bankens experter. Då behöver du själv endast uppdatera dina kreditkortsuppgifter i utomstående tjänster och anmäla ditt nya kontonummer till nödvändiga aktörer.

Läs mera i Finans Finlands anvisningar om överföring av kontoärenden. 

Vad ska du komma ihåg i anknytning till byte av bank?

När du blir vår kund börjar allt med ett möte – per telefon, över internet eller på kontoret. Vi inleder en kundrelation med dig och du får tillgång till tjänster som passar dina behov. Dessutom säkerställer vi att du har en plan med hjälp av vilken du kan bli förmögen och förbereda dig för framtiden. Boka tid för ett möte.

Från oss får du den hjälp som du behöver för byte av bank och de blanketter som du behöver för att till exempel anmäla dina nya bankuppgifter till nödvändiga aktörer. 

 

Checklista för byte av bank

Överföring av lönen till den nya banken

Anmälan av kontonummer till FPA och skattemyndigheten

Kredit- och kontokort

Upprepade betalningar från kreditkort

E-fakturor och direktbetalning

Överföring av lån och aktiebrev

Mobil- och nätbanken

Sparande och placerande

I början av kundrelationen och med regelbundna intervall ställer vi dig många frågor, och det är allt för ditt bästa. Läs mer om varför vi frågar dig om dina ekonomiska uppgifter.