Bilförsäkring – med bilförsäkringen Mätare sparar du upp till 25 %

Står din bil mest bara på gården? Eller använder du den bara för att handla? Bilförsäkringen Mätare som erbjuds av Sparbankens försäkringar är en förmånlig försäkring för dig som kör lite, eftersom du spara upp till 25 procent på försäkringspremierna.

Sparbankens varumärkesbild.
check

Som kund i Sparbanken får du 20 % rabatt på frivilliga försäkringar när du köper dem via nätbutiken.

check

Förmånligare bilförsäkring om du i genomsnitt kör under 20 000 km per år.

check

Bilförsäkringen mätare ger dig samma skydd som en vanlig bilförsäkring.

Hur bildas priset för bilförsäkringen Mätare?

Priset på bilförsäkringen Mätare påverkas av många prissättningsfaktorer, såsom bilens och försäkringstagarens uppgifter samt antalet körda kilometer per år. Exempelvis fordonets märke påverkar priset eftersom reservdels- och reparationskostnaderna varierar mellan olika märken.

Andra faktorer som är relevanta för prisbildningen är:

  • bilens effekt
  • vikt
  • ålder

Av försäkringstagarens uppgifter är försäkringstagarens ålder, bostadsort och skadehistorik de uppgifter som är centrala för prissättningen. Den personliga skadehistoriken avgör bonusens storlek.

Varför är bilförsäkringen Mätare förmånligare än en vanlig försäkring?

Ju fler körda kilometer, desto sannolikare är det att du råkar ut för en skada. Därför förtjänar alla som kör lite en förmånligare försäkring. Ju mindre du kör, desto billigare är din bilförsäkring. Visste du att upp till tre av fyra bilar körs mindre än 20 000 kilometer per år.*

En heltäckande kaskoförsäkring ger tilläggsskydd

För Mätare-bilförsäkringen kan du, utöver den lagstadgade trafikförsäkringen, även välja en heltäckande kaskoförsäkring. Din trafikförsäkring täcker personskador och den oskyldiga motpartens egendomsskador.

En kaskoförsäkring täcker även skador som uppstår till följd av en kollision, kollisioner med djur och skador på vindrutan. Det finns tre olika storlekar på Sparbankens kaskoförsäkring: S, L och XL.

Läs mer om Sparbankens bilförsäkring Mätare: saastopankinvakuutukset.fi/sv-fi/bilforsakring/matare Använd koden S10P så får du förmånen på 20 % rabatt.

 

*Enkäten gjordes av Finska Skadeförsäkring Ab på uppdrag av Taloustutkimus Oy i april 2020. 1 093 finländska vuxna på olika håll i Finland deltog i enkäten.

...