Yhteinen tili

Ruokaostokset, yhteiset vakuutukset ja lainat, vuokra ja yhtiövastikkeet, sisustaminen... yhteinen tili helpottaa yhteisten raha-asioiden hoitamista.

Nuori pariskunta kurottautuu suutelemaan.

Yhteinen tili henkilökohtaisen tilin rinnalle

Yhteisen tilin tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi yhdessä asuvan pariskunnan arkea, kun tietyt yhteiset menot menevät aina samalta tililtä. Yhteinen tili ei korvaa omaa tiliä, vaan henkilökohtaiselle tilille kannattaa edelleen ohjata kummankin henkilökohtaiset tulot, esimerkiksi palkka ja eläke.

Ennen tilin avaamista teidän kannattaa sopia tilin käytön pelisäännöt, eli mihin tarkoitukseen ja minkälaisiin ostoksiin yhteinen tili on tarkoitettu. Samoin voitte sopia esimerkiksi sopivan summan, jonka kumpikin siirtää tilille kuukausittain.

Yhteinen tili voi olla hyvä ratkaisu myös esimerkiksi suvun yhteisen mökin kustannusten hallinnointiin. Yhteiseen tiliin voidaan lisätä enintään kymmenen tilin omistajaa ja oikeutettua tilin käyttäjää.

Tilin käyttö yhdessä vai erikseen?

Tilin avauksen yhteydessä määritellään, miten ja kuka tilillä olevia rahoja voi käyttää. Vaihtoehtona on joko se, että kumpikin voi käyttää tiliä myös erikseen tai että kaikkien tilin omistajien tulee olla paikalla, kun tilin varoja käytetään.   

Tiettyjä rajoituksia toki on; molemmissa tapauksissa tilin käyttäjien muuttamiseen ja tilin lopettamiseen tarvitaan kummankin tilin omistajan suostumus.

Tiliin liitetty pankkikortti yhdelle tai useammalle 

Yhteiseen tiliin voidaan liittää kortti joko yhdelle tai useammalle tiliä käyttävälle. Tiliin voidaan liittää kaikki Säästöpankin maksukortit.

Tiliotteelta näet korttiostojen yhteydessä aina kortin numeron. Näin pystyt näkemään, kuka kortilla on ostoksia maksanut.

Tahdotteko avata yhteisen tilin? Ota yhteyttä.  

Tutustu myös näihin

ASP-tili ja asuntosäästäminen

Onko tähtäimenäsi asuntosäästäminen ja ensimmäinen oma koti? Jos olet 15-39-vuotias ja avaat ASP-tilin Säästöpankissa, saat monia etuja ja selkeän säästöohjelman tavoitteesi toteuttamiseen.

Käyttötili

Käyttötili on kaikille sopiva tili tuloja ja päivittäisiä maksuja varten. Tiliin saat yhdistettyä maksukortin, verkkopankin ja e-laskut.

Tili lapselle

Opeta säästämisen tärkeys lapselle mahdollisimman varhain. Ensimmäinen askel säästämiseen on oman tilin avaaminen lapselle.

Säästötili

Pienetkin säästösummat kannattaa laittaa talteen säästötilille. Siellä ne pysyvät turvassa ilman ylimääräisiä riskejä. Kysy lisää Säästöpankista.

Arvo-osuustili

Arvo-osuustilin tarvitset sähköisten arvopapereiden, kuten osakkeiden ETF:ien tai optioiden säilytykseen. Tiliin liitetään aina myös hoitotili.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...