Rakennuslainalaskurilla arvioit rahoitustarpeen rakennusprojektiisi

Rakennatko omakotitaloa tai mökkiä ja tarvitset rahoitusta? Rakennuslainalaskurilla näet lainatarpeesi kokonaisuutena. 

Paljonko tarvitset lainaa rakennusurakan rahoitukseen ja kauanko sen takaisinmaksu kestää? Rakennuslainalaskuri auttaa lainan hahmottamisessa kokonaisuutena. Voit määritellä Kuukausierä-välilehdellä halutessasi tarkemmin, kuinka paljon haluat lyhentää lainaa kuukausitasolla. 

Kysy tarjous rakennuslainaan jo tänään! Täytä tiedot rakennuslainahakemukseen netissä ja kysy meiltä tarjous. Pääset kertomaan tarkempia lisätietoja, kun klikkaat Tee lainahakemus -nappia. Tietojen täyttäminen onnistuu parissa minuutissa. Tarjouksen kysyminen ei maksa mitään. 
 
Lainalaskuri auttaa lainakustannusten hahmottamisessa kokonaisuutena. Huomaathan, että kyseessä on arvio ja tiedot saattavat poiketa hiukan lopullisen lainasi tiedoista. 

Kun tahdot tarjouksen meiltä, siirry täyttämään hakemus Tee lainahakemus -linkin kautta. Voit myös varata ajan lainaneuvotteluun lähimpään konttoriisi. Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Rahoitustarpeesi selväksi suunnittelulla ja lainalaskurilla 

Oman kodin rakentajana voit tehdä juuri sellaisen kodin, kuin tahdot. Usein ainutkertaisen ja elämän mittavimman investoinnin turvaa huolella suunniteltu rahoitus. 

Rakennuslainan laskemisen aluksi sinun kannattaa huomioida kaikki rakennuskustannukset. Muistathan myös varainsiirtoveron, joka tonttien osalta on 4 %. 

Tämän jälkeen voit laskea rakennuslainalaskurillamme sinulle sopivan takaisinmaksuajan ja kuukausierän lainallesi. Lainalaskurin avulla näet rahoitusmahdollisuutesi selkeämmin kokonaisuutena. Laskuri näyttää suuntaviivat, mutta otathan kuitenkin huomioon, että rakennuslainasi lopulliset tiedot määrittyvät varsinaisessa lainatarjouksessa. 

Kolme tapaa lainan lyhentämiseen 

Kiinteä tasaerä

Kiinteässä tasaerässä lainan kuukausierä on samansuuruinen koko laina-ajan. Laina-aika määrittyy korkojen muutoksen mukaan – kun viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja kun viitekorko laskee, myös laina-aika lyhenee. 

Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainan kuukausierät ovat alussa suurempia. Kaikki lainan lyhennykset ovat samankokoisia, mutta kuukausierän koko vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Kun korkotaso nousee, nousevat myös kuukausierät ja kun korkotaso laskee, pienenevät myös kuukausierät. Kun lainan pääoma laina-ajan kulumisen myötä pienenee, pienenee myös pääomasta maksettavan koron määrä. 

Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kukin kuukausierä on lainan myöntämishetkellä yhtä suuri ja kokonaislaina-aika on samantien tiedossa. Mikäli korot muuttuvat, muuttuu myös kuukausierä, mutta laina-aika pysyy edelleen samana. 

Jos haluat keskustella sinulla sopivimmasta lyhennystavasta, varaa aika keskusteluun laina-asiantuntijamme kanssa.

Kiinnostuitko rakennuslainasta? Kysy tarjous lähettämällä lainahakemus tai anna meidän ottaa yhteyttä sinuun.