Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Aloita matka omaan kotiin tekemällä kustannusarvio rakentamisesta ja lähettämällä lainahakemus.

check

Hae meiltä rakennuslainaa, joka joustaa tarpeittesi mukaan.

check

Realistinen kustannusarvio on hyvä pohja rakennuslainan hakemiselle

check

Tarvitsetko apua kodin ostamiseen tai myymiseen? sp-koti auttaa. 

Tee ensimmäiseksi arvio rakentamisen kustannuksista

Kun mietit oman kodin rakentamista, ensimmäisinä vaiheina ovat kustannusarvion laatiminen ja lainahakemuksen lähettäminen. Hyvä kustannusarvio on yksityiskohtainen ja realistinen ja siinä on varauduttu myös yllättäviin menoihin.

Mitä rakentamisen kustannuksia arvioitaessa kannattaa huomioida?

Rakentamisen kustannuksiin vaikuttavat monet tekijät. Kustannuksiin vaikuttavia kysymyksiä ovat esimerkiksi:
  • Rakennatko talon ns. pitkästä tavarasta vai valmista talopakettia hyödyntäen? 
  • Rakennatko talon itse vai hyödynnätkö ulkopuolista urakoitsijaa?
  • Ostatko tontin omaksi vai vuokraatko sen?
  • Millaisella aikataululla uuden kotisi on tarkoitus valmistua? 

Paljonko uusi omakotitalo maksaa? Arvioi hinta kustannuslaskurilla

Omakotitalon kustannusten arviointi on varsinkin ensikertalaiselle vaikeaa. Kustannuslaskuri auttaa omakotitalon rakentamisen kokonaiskustannusten arvioinnissa suunnittelun alkuvaiheessa ja rakentamisen edetessä. Kustannuslaskurin kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa PRKK eli Peruskorjaamisen ja Rakentamisen Kehittämiskeskus. Laske kustannusarvio laskurilla.

Rakennuslainaa saat vakuuksia vastaan

Kohteen vakuusarvo kasvaa sitä mukaa, kun rakennustyöt etenevät, mutta yleensä tarvitset rakentamisen alkuun päästäksesi myös muita vakuuksia.

Vakuuksia voivat olla esimerkiksi rakennuksen tontti, nykyinen asunto, sijoitusomaisuus tai muu omaisuus. Nykyisen asuntosi myynnissä sinua auttaa kumppanimme Sp-Kodin kiinteistönvälittäjät.

Omakotitalon rakentamisen lisävakuudeksi voi saada myös valtiontakauksen

Valtiontakaus on enintään 20 % lainasta, kuitenkin korkeintaan 50 000 euroa asuntoa kohden.

Valtion takaaman asuntolainan määrä voi olla enintään 85 prosenttia (ASP-korkotukilainoissa enintään 90 prosenttia) asunnon hankintahinnasta. Takaus on enintään 20 prosenttia (ASP-korkotukilainoissa enintään 25 prosenttia) lainasta, kuitenkin maksimissaan 50 000 euroa.

Rakennuslainan nostat osissa valmiusastetodistusta vastaan

Rakennuslainaa nostetaan rakentamisen edetessä valmiusastetodistusta vastaan. Valmiusastetodistuksen täyttää useimmiten hankkeen vastaava mestari. Tulosta tai tallenna koneellesi oheinen lomakepohja.

Säästöpankin valmiusastetodistus (pdf)

Lainaturva auttaa, kun elämä yllättää

Elämä voi yllättää monin tavoin. Niillä voi olla vaikutusta myös taloudelliseen tilanteeseesi. Lainaturvan tuotteemme, Säästöpankki Balanssi antaa mielenrauhaa ja turvaa lainan takaisinmaksamiseen. Voit ottaa lainaturvan myös rakennuslainaasi. 

Pyydä tarjous rakennuslainasta hyvissä ajoin

Voit tehdä lainahakemuksen verkkosivuillamme. Soitamme sinulle ja sovimme ajan lainaneuvotteluun Säästöpankin konttoriin. Voit myös itse varata ajan tapaamiselle, niin rakennetaan yhdessä tarpeisiisi sopiva rakennuslaina. 

Kun varaat ajan lainaneuvotteluille etukäteen, voimme tutustua ennakolta tilanteeseesi ja valmistella tarvittavia asiakirjoja. Samalla suunnittelemme ja laskemme erilaisia vaihtoehtoja rakennushankkeesi rahoittamiseksi. Näin voit tehdä päätöksen ja lainahakemuksen samalla konttorikäynnillä.

Voit myös hankkia konttorissamme lainalupauksen tulevaisuudessa alkaville rakennustöille, kun lainan riittävistä vakuuksista on sovittu. Saat lainan käyttöösi heti, kun todella tarvitset sitä.

 

Kiinnostuitko rakennuslainasta? Hae lainaasuoraan nettisivuiltamme tai varaa aika tapaamiseen – puhelimessa, konttorilla tai verkossa.

Tutustu myös näihin

Asuntolaina

Edessä vaihto isompaan tai tavoitteena ihan ensimmäinen oma koti? Hae meiltä lainaa, joka sopii tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Asuntolainalaskurin avulla voit kartoittaa tarkemmin lainatarpeesi.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin sijoitusasuntolainalla.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on joustava ratkaisu arjen lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Laina-aika ja luoton lyhennyserä mitoitetaan sinulle sopiviksi. Kysy lisää paikallisesta Säästöpankistasi.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...