Lainalaskuri

Tarvitsetko lainaa ja lisärahoitusta? Säästöpankin lainalaskuri auttaa sinua suunnitelmien tekemisessä ja rahoitustarpeesi hahmottamisessa. Laske lainalaskurilla tarvitsemasi lainan määrä ja kysy lainatarjous verkossa.

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista. 

Lainalaskuri auttaa lainatarpeen hahmottamisessa

Säästöpankin lainalaskuri auttaa sinua lainan määrän, maksuerien ja maksuajan hahmottamisessa. Määritä ensin, paljonko tarvitset lainaa ja arvioi lainan takaisinmaksuaika. Haluamasi maksuerän voit määrittää Kuukausierä-välilehdellä. 

Täytä tietosi ja kysy lainatarjous jo tänään! 

Lainan hakeminen 

Lainaa miettiessä ennakointi on tärkeää ja sinun kannattaakin tehdä lainahakemus hyvissä ajoin – näin olet valmiina, kun lisärahoituksen tarve tulee ajankohtaiseksi.    Hae meiltä tarpeisiisi sopivaa lainaa täyttämällä lainahakemus tai varaa aika lainaneuvotteluun. Lainaneuvottelussa suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan lainan. On tärkeää, että sovimme lainan määrästä ja lainaehdoista sekä mitoitamme lainasi niin, että et joudu liian ahtaalle. Käy myös lukemassa, miten lainaneuvotteluun kannattaa valmistautua.

Lainan lyhennystapa 

Kun sovimme lainasta kanssasi, määritellään myös sinulle sopivin lyhennystapa. Lyhennysvaihtoehtoja on kolme: kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja annuiteetti. 

1. Kiinteä tasaerä 

Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto lainasi lyhentämiseen, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisena koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee. 

2. Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainasi lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Jos korkotaso nousee, kuukausierät nousevat, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.

3. Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.

Mietityttääkö vielä joku asia? Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Selvitetään yhdessä sinulle parhaiten sopiva laina ja laitetaan laina-asiasi kuntoon. 
 
Nuori tyttö tahtoo menestyä. Hänen tulevaisuutensa on valoisa.

Asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 8–22, la 10–14 – myös tunnistetusti 

Voit hoitaa useimpia tunnistautumista vaativia pankkiasioitasi myös verkkopankissa, verkkopankkiviestillä ja puhelimitse. Palvelemme sinua numerossa 010 773 6777 arkisin klo 8-22 ja la 10-14. Tutustu myös asiakaspalvelun usein kysyttyihin kysymyksiin.