Kulutusluotto

Kulutusluotto auttaa sinua elämän pienissä ja vähän suuremmissakin hankinnoissa, oli sitten kyseessä kodin remontit tai vaikka lomamatka. Säästöpankin kulutusluotto on joustava laina arjen hankintojen rahoittamiseen. Kulutusluoton laina-aika on yleensä lyhyt, noin 5 vuotta.

check

Kulutusluotto joustaa arjessasi ja voit saada lyhennysvapaita laina-aikana.

check

Kulutuluotto on kätevä lyhytaikaisissa lainatarpeissa.

check

laina-aika ja LUOTON LYHENNYSERÄ mitoitetaan tilanteeseesi sopiviksi.

Menikö tiskikone rikki? Vai kaipaako kotisi pientä pintaremonttia? Tai ehkäpä tarvitset lainaa autoon, joka kestää katseet ja kilometrit? Säästöpankin kulutusluotto auttaa arjen rahatarpeissa.

Kulutusluoton laina-aika ja lainan korot

Kulutusluotolla katetaan yleensä lyhytaikaiset rahatarpeet ja laina-aikakin on kohtalaisen lyhyt, usein vain noin viisi vuotta. Laina-aika voi olla myös määriteltyä lyhyempi, eli voit halutessasi maksaa jäljellä olevan luoton takaisin milloin haluat.  
 
Kulutusluoton korko muodostuu lainan viitekorosta ja asiakaskohtaisesta marginaalista. Marginaaliin vaikuttavat esimerkiksi maksukykysi, luotolle tarjoamasi vakuudet sekä asiakkuus Säästöpankissa.

Laske luottolaskurilla sinulle sopiva kulutusluoton määrä

Paljonko kulutusluottoa tarvitset? Entä kuinka nopeasti voit maksaa luoton takaisin? Laske luottolaskurilla sinulle sopiva kuukausierä. 

Kulutusluoton lyhentäminen

Voit valita kulutusluoton lyhennystavan kolmesta vaihtoehdosta: tasaerä, tasalyhennys ja annuiteetti.
 
  • Jos takaisinmaksutavaksi valitaan tasaerä, pysyy lainan maksuerä koko laina-ajan samana.. Korkojen muuttuessa koron ja lyhennyksen suhde vaihtelee maksuerän sisällä. 
  • Kun takaisinmaksutavaksi valitaan tasalyhennys, pysyy lainan lyhennyksen määrä koko laina-ajan samana. Tämän päälle lisätään lainan pääomalle laskettu korko. 
  • Jos takaisinmaksutavaksi valitaan annuiteetti, pysyy laina-aika koko laina-ajan samana, vaikka korkotaso muuttuisi. Kuukausieräkin pysyy samana aina vähintään koronmääräytymisjakson ajan. Esimerkiksi 12 kuukauden Euribor-lainassa, kuukausierä on sama vähintään 12 kuukauden ajan. Maksuerä sisältää koron ja lyhennyksen, mutta niiden suhde vaihtelee lainan maksamisen edetessä. Koron tarkistuksen yhteydessä järjestelmä laskee uuden koron mukaisesti kuukausierän, joka pysyy muuttumattomana aina seuraavaan korontarkistukseen asti. 
Kuulostaako monimutkaiselta? Ei hätää, autamme sinua tilanteeseesi sopivan lyhennystavan valinnassa.
 
Lainan lyhentämisen aikataulu joustaa tarpeidesi ja maksukykysi mukaan. Laina-aika riippuu maksuerien suuruudesta.

Voit hakea lyhennysvapaita kulutusluotolle suoraan verkossa

Kulutusluottomme on joustava ja voit tarvittaessa hakea lyhennysvapaita. Jos sinulla on tarvetta lyhennysvapaille, otathan yhteyttä verkkopankin verkkoviestillä.

Tahdotko keskustella sinulle sopivasta lainasta? Varaa aika tapaamiseen  puhelimessa, konttorilla tai verkossa

Tutustu myös näihin

Asuntolaina

Edessä vaihto isompaan tai tavoitteena ihan ensimmäinen oma koti? Hae meiltä lainaa, joka sopii tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Asuntolainalaskurin avulla voit kartoittaa tarkemmin lainatarpeesi.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin sijoitusasuntolainalla.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...