Verkkopankki

Elämästä ei kannata turhaan tehdä vaikeaa. Säästöpankin verkko- ja mobiilipankilla hoidat pankkiasiasi kätevästi silloin, kun se sinulle sopii.

Säästöpankin asiakkaana voit asioida myös netissä esimerkiksi verkkopankin kautta.
check

VERKKOPANKIN VERKKOVIESTILLÄ OTAT TURVALLISESTI JA TUNNISTETUSTI YHTEYTTÄ PANKKIISI TALOUDEN ASIOISSASI.

check

säästöpankki tunnistus -sovellus on turvallisin ja helpoin tapa tunnistautua verkkopankkiin. 

check

Säästöpankki mobiilisovellus on paras vaihtoehto asioidessasi mobiilisti.  

Verkkopankki tuo vapautta pankkiasioiden hoitoon

Säästöpankin verkkopankki auttaa pitämään taloutesi hallinnassa. Käytössäsi ovat kaikki tarvitsemasi päivittäiset palvelut ajasta ja paikasta riippumatta, joten voit hoitaa pankkiasiasi vaivattomasti verkon kautta silloin kun itse haluat. Tarvitset vain internet-yhteyden, verkkoselaimen ja matkapuhelimen tekstiviestiominaisuudella. Jos olet henkilöasiakkaamme ja teet pankkiasiointia älypuhelimella tai tabletilla, tutustu Säästöpankki mobiilisovellukseen

Lataa uusi ja monipuolisempi Säästöpankki mobiilisovellus

Säästöpankin mobiilisovelluksella hoidat tärkeimmät pankkiasiasi milloin ja missä tahansa. Mobiilisovellus kuuluu verkkopankkisopimuksen hintaan. Palvelu tuo joustavuutta esimerkiksi lomareissuille tai kesämökille. Sinun ei tarvitse pankkiasioiden takia etsiä konttoria tai internet-päätettä, vaan voit hoitaa asian mukavasti vaikka laiturin nokassa.

Ota uusi Säästöpankin mobiilipankki heti käyttöösi. Löydät sen sovelluskaupasta nimellä Säästöpankki mobiilisovellus ja voit ladata sen Android- ja Apple-laitteellesi. Uusi mobiilisovellus toimii henkilöasiakkaiden pankkiasioinnissa. 

Tutustu tarkemmin Sp-Mobiiliin.

Säästöpankki Tunnistus -sovelluksella tunnistaudut helpoimmin 

Joko olet ladannut Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen? Tunnistussovelluksella tunnistaudut verkossa helposti ja turvallisesti. Voit käyttää tunnustussovellusta, kun asioit verkko- ja mobiilipankissa, teet verkko-ostoksia tai kirjaudut julkisen sektorin asiointipalveluihin. Tunnistautuminen onnistuu kätevästi itse valitsemallasi 4-numeroisella PIN-koodilla. Sovellus toimii Android- ja iOS-älypuhelimilla ja löydät sen sovelluskaupasta nimellä Säästöpankki Tunnistus.

Lisävahvistus tekstiviestillä

Paperisen avaintunnuskortin lisäksi tarvitaan verkkopankin sisäänkirjautumisessa, verkkopankkimaksuissa sekä verkossa tehtävissä korttimaksuissa lisävahvistus tekstiviestillä. 

Ota lisävahvistus käyttöön verkkopankissasi. Tarvitset paperisen avaintunnuskortin lisäksi matkapuhelimen, jossa on tekstiviestiominaisuus.

Tutustu tarkemmin lisävahvistuksen käyttöönottoon ja yleisimpiin kysymyksiin.

Verkkopankin kaikki palvelut käyttöön

Hyödynnä kaikki verkkopankin joustavat ja turvalliset palvelut taloutesi hallinnassa, esimerkiksi:

 • Näet ajantasaisen saldosi, tilitapahtumasi ja tiedot lainoistasi. Voit hoitaa verkkopankissa koko lainahakemusprosessin alusta loppuun.. 
 • Tilisiirtojen ja laskujen maksaminen on kätevää. Vielä helpommaksi se käy, kun tallennat maksupohjat yleisimmille maksunsaajillesi.
 • Erääntyvistä laskuista näet tulevat maksut ja e-laskut.
 • Käytössäsi on nettitiliote, tekstiviestillä toimiva saldo- ja tilitapahtumakysely ja Visa-kortin tapahtumakysely.
 • Voit seurata säästöjesi ja sijoitustesi kehitystä ja tehdä muutoksia sijoitussuunnitelmiisi.
 • Voit ostaa rahastoja ja osakkeita.

Kaikki verkkopankin mahdollisuudet ja ohjeita verkkopankin käyttöön löydät asiakaspalvelun usein kysytyistä kysymyksistä

Verkkopankin turvallisuus

Säästöpankin verkkopankkia on turvallista käyttää. Sen takaavat

 • henkilökohtainen käyttäjätunnus
 • kiinteä salasana
 • 6-numeroinen, satunnaisesti vaihtuva turvaluku, jolla vahvistat toimeksiannon. Vaihtuvan turvaluvun sijaan voit ottaa käyttöösi myös mobiilin Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen.

Voit myös itse parantaa verkkoasiointisi turvallisuutta huolehtimalla internet-selaimen päivittämisestä sekä palomuurisuojauksella ja päivitetyllä virustorjuntaohjelmalla.

Kaikki palvelun käyttämä tietoliikenne suojataan turvallisella SSL-salauksella. Aikakatkaisu estää vahingossa auki jäävien yhteyksien hyödyntämisen.

Lue lisää turvallisesta verkkopankin käytöstä. 

Ohjeita verkkopankin turvalliseen käyttöön

 • Älä koskaan anna verkkopankkitunnuksiasi tai muita henkilökohtaisia tietoja sivustolle, johon olet siirtynyt sähköpostissa olevan linkin kautta.
 • Älä koskaan avaa sähköpostissa olevia epäilyttäviä liitetiedostoja äläkä lataa internetistä ohjelmia, joiden turvallisuudesta et ole varma. Jos et ymmärrä, mitä ohjelma kysyy, kannattaa yleensä vastata kielteisesti.
 • Säilytä verkkopankin tunnuksesi ja avainlukukorttisi huolellisesti ja erillään toisistaan. Älä luovuta niitä koskaan toiselle henkilölle.
 • Suojaa tietokoneesi hakkereiden käyttämiä haittaohjelmia vastaan ajan tasalla olevilla virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoilla.
 • Jos verkkopankkitunnuksesi katoavat, sulje ne välittömästi sulkupalvelun kautta. Soita omaan Säästöpankkiin pankin aukioloaikana tai milloin tahansa sulkupalvelun numeroon 020 333 (ulkomailta: +358 20 333).

Miten saan Säästöpankin verkkopankin käyttööni?

Verkkopankin käyttöönotto onnistuu lähimmässä Säästöpankin konttorissa. Samalla saat tunnukset, joita tarvitset asioidessasi verkkopankissa.

Pankkitunnusten avulla:

 • Voit olla verkkopankin kautta yhteydessä omaan pankkiisi.
 • Voit hoitaa asiointia viranomaisten kanssa helposti ja turvallisesti.
 • Hyödynnät tunnuksiasi ostoksillasi verkkokaupoissa, joissa on käytössä Verified by Visa -palvelu tai Säästöpankin maksunappi ja tunnistuspalvelu. 

Säästöpankin henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa internet-asiakaspäätteen käytössä. Etsi lähin Säästöpankin konttori

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...