Salkunhoitajan matkassa -podcast

Tervetuloa kuuntelemaan sijoituspodcastia! Tavoitteena on oppia uutta, laajentaa näkökulmia ja auttaa jokaista meistä kehittymään sijoittajina. Huippuasiantuntijoita jututtaa menestynyt salkunhoitajamme Johan Hamström. Sarjaan 1. kauteen kuuluu viisi podcastjaksoa.
Johan Hamström

Löydät Salkunhoitajan matkassa -sijoituspodcastin myös Spotifysta sekä Applen ja Googlen palveluista.

Jakso 1: Käänteentekijän opit - vieraana Lauri Ratia

Yrityksiä ajautuu vaikeuksiin syystä tai toisesta ja niiden markkina-arvot romahtavat. Ison yleisön silmissä yrityksistä tulee hylkiöitä, mutta opportunistinen sijoittaja tietää, että kriiseissä piilee mahdollisuus. Miten tehdä roskasta helmiä? Miksi toiset onnistuvat ja toiset eivät?

Aiheesta omat oppinsa jakamassa teollisuusneuvos Lauri Ratia – kriisiyhtiöiden pelastaja, joka on yksi Suomen kovimmista ja tunnetuimmista yrityskääntäjistä. Ratia on ollut mukana mm. Turun telakan, Terrafamen ja Stockmannin muutoksessa.

Jakso 2: Alustatalous ja sen luomat mahdollisuudet - vieraana Valto Loikkanen

Nuoret teknologiayhtiöt ovat syrjäyttäneet vanhat savupiipputeollisuuden yhtiöt maailman arvokkaimpien yhtiöiden listalla. Uudet liiketoimintamallit nakertavat vakiintuneiden toimijoiden asemaa. Tämä voi olla riski tai mahdollisuus. Yritykset voivat parhaassa tapauksessa luoda aivan uudenlaisia palveluita ja tuotteita olemalla avoimia muutoksille. Mitä on alustaliiketoiminta? Miten se eroaa perinteisestä liiketoiminnasta? Miksi yhä useampi toimiala voi muuttua radikaalisti alustatalouden vaikutuksesta?

Alustataloudesta ja sen tulevaisuudesta keskustelemassa pitkänlinjan sarjayrittäjä, alustaguru Valto Loikkanen.

Jakso 3: Tarinoiden voima - vieraana Hanna-Maria Heikkinen

Sijoittajilla on tapana uskoa, että ainoastaan numerot ratkaisevat. Luvut kertovat yhtiön tilasta, mutta ne eivät kerro kaikkea. Tarina on myös tärkeä. Hyvä tarina jää mieleen ja voi vaikuttaa keskeisesti yhtiön arvoon. Usein tarinoiden vaikutus aliarvioidaan niin sijoittajan kuin yhtiön toimesta. Mikä on tarinoiden ja viestinnän merkitys yritysten arvonluontiin? Miksi keskustelupalstat ovat nykypäivänä niin suuressa ja tärkeässä roolissa?

Viestinnän tärkeydestä keskustelemassa sijoittajasuhdejohtaja Hanna-Maria Heikkinen, joka tietää, miten yhtiön tarina luodaan ja viestitään uskottavasti sekä arvoa luovasti.

Jakso 4: Järjestelmämuutoksen haasteet, case ilmastonmuutos - vieraana Lassi Linnanen

Vastuullinen sijoittaminen ja etenkin ilmastonmuutos ovat olleet viime aikoina vahvasti esillä. Tämä ei ole ihme. Ilmastonmuutos on yksi ihmiskunnan merkittävimmistä haasteista. Ilmastonmuutos vaikuttaa suuresti myös sijoitusympäristöön. Voidakseen varautua tulevaan, pitää ymmärtää, millaisten valintojen edessä on ja mihin nämä valinnat voivat johtaa. Uuden kehittäminen vaatii pääomaa ja siinä kohtaa sijoittajat astuvat kuvaan. Milloin sijoitus kannattaa tehdä? Mitä uuteen sijoitettaessa on hyvä huomioida?

Aiheesta keskustelemassa kestävyystieteiden huippuasiantuntija professori Lassi Linnanen

Jakso 5: Salkunrakentamisen ja hallinnan anatomia - vieraana Lassi Kallio

Sijoituskeskustelut pyörivät melkein aina yksittäisten sijoitusvalintojen ympärillä. Eikä ihme. Tarinat kiehtovat, etenkin jos niihin liittyy mahdollisuus nopeaan rikastumiseen. Tylsä osa sijoittamista, salkunhoito, jää usein vähemmälle huomiolle. Salkunhoidolla on kuitenkin iso merkitys siinä, miten kokonaissalkun tuotto kehittyy. Sen vuoksi siihen kannattaa panostaa.

Sijoitussalkun rakentamisesta ja sen hallinnasta keskustelemassa Säästöpankkien Varainhoidon salkunhoitaja Lassi Kallio.

Esittelyssä podcastin vetäjä Johan Hamström 

Kuka? Osakesalkunhoitaja ja ekonomi Johan Hamström, ehdolla Paras Eurooppa-osakkeiden salkunhoitaja -sarjassa Citywire Nordic Awardseissa 2019.  

Johanin hoitamat Säästöpankin rahastot 

Säästöpankki Eurooppa Kiinteistöosake Eurooppa
Lue lisää Johanista.
 
 

Kaipaatko apua taloutesi kuntoon laittamisessa? Jätä meille yhteydenottopyyntö tai varaa meille aika, autamme mielellämme.

 

...